Tvättguru

Shinex – en ny, revolutionerande luftvaxning

För att hålla din bil i gott skick krävs, förutom regelbunden tvätt, vaxning 2-4 gånger per år. På hösten och vintern är vägarna saltade, blöta och smutsiga. På våren och sommaren sliter insekter och fågelavföring på lackytan, och det starka solljuset gör att färgen bleknar. En väl utförd vaxning skyddar bilen under alla årstider. Tack vare den skyddande, smutsavstötande, ytan är det enkelt att hålla bilen ren med snabba och förmånliga tvättprogram.

 

luxtvatt-bild-bmw

 

Det är enkelt att testa med handflatan om vaxytan bör förnyas, om lacken inte känns slät är det dags att vaxa bilen. Ett annat tydligt tecken är att vattnet inte längre bildar droppar på lackytan. Vax skyddar lacken från smuts, blekning och slitage orsakad av vägsalt, stenskott och liknande.

Vaxningen bör utföras i solskydd och vid rätt temperatur. Kvaliteten samt mängden vax inverkar på slutresultatet, det bästa resultatet uppnås med handvaxning. Dock är detta tidskrävande och kostsamt, samt kräver rätt verktyg och utrymmen. Bristande kunskap kan göra att vaxet mister sin effekt eller till och med att lacken skadas.

 

shinex ilmavahaus

 

City Car Wash erbjuder en revolutionerade Shinex – tryckluftsvaxning, som ingår i vår luxtvätt (borsttvätt). Du kan betala tvätten på plats med bankkort, stamkundskort eller telefon (ingen app krävs, betalning genom att ringa ett tvättprogramspecifikt nummer), eller köpa en tvätt i vår nätbutik. Alla våra tvättstationer är öppna 24h.


100 % vax

Shinex-tryckluftsvaxningens styrka ligger i att vaxet, till skillnad från i traditionella tvättmaskiner, inte späds ut med vatten.

 

shinex-munstycken

 

I traditionella tvättmaskiner är koncentrationen vax låg och en stor del rinner av bilen, med shinex är koncentrationen 100 %. Shinex appliceras med hjälp av specialtillverkade munstycken, vaxet blandas med tryckluft och bildar en dimma som sprids jämnt över hela bilen. Därför uppnås – jämfört med andra maskinella biltvättsalternativ som erbjuds på marknaden – den bästa glansen med Shinex-tryckluftsvaxning.

 

Bevisligen effektiv

VTT har i sin forskning utförd i mars 2013, konstaterat att man med Shinex-tryckluftsvaxning uppnår till och med en 60 % ökning av glansen. I genomsnitt förbättrades glansen med 30 % – 60 %, detta kan jämföras med en ökning på 5 % – 15 % med traditionell, vattenbaserad maskinvaxning. Det är också värt att notera att ju äldre bilen är, desto mer ökar glansen. Bilden nedan visar en Volvo, årsmodell 1999, före och efter Shinex-tryckluftsvaxning. Bilen är medkörd ca. 358 000 km.

 

shinex ilmavahaus

 

Med Shinex-tryckluftsvaxning får bilen en långvarig, skyddande yta som stöter bort smuts. En vaxad bil är enkel att hålla ren och ser snygg ut.

Vi erbjuder Shinex i Jakobstad (båda tvättlinjerna), Karleby, Uleåborg och Seinäjoki (båda tvättlinjerna).
Välkommen in och upplev vår revolutionerande luxtvätt!