Tvättguru

Vintervädret tär på lacken

Vintern är problematisk för oss finska bilister. I många delar av landet får vi bevittna gråa och smutsiga vägar i plusgrader istället för snörika vyer. Förvånansvärt många bilister väntar ändå med att tvätta bilen till våren eller till och med sommaren. Kanske är man rädd för att de ordentliga minusgraderna kommer eller så tänker man att bilen är ändå smutsig igen i morgon.

Oberoende av väder lönar det sig ändå att tvätta bilen regelbundet. Vägsalt och smuts fastnar på lackytan under vintern och ju längre det får stanna kvar, desto svårare blir det att tvätta loss. Smuts som får stanna kvar på lackytan skadar den och binder fukt. Om man dessutom förvarar sin bil i ett varmt utrymme är bilen mycket benägen för rostskador orsakade av vägsalt.

Enkla minnesregler

När man tvättar bilen på vintern är det bra att komma ihåg några saker. För det första lönar det sig att putsa bilen ren från snö och is så att man kommer åt smutsen. Samtidigt som man putsar bort snön kan man ha bilen på tomgång så den värms upp, tvättresultatet blir bättre ifall bilens yta inte är så kall. Speciellt viktigt att bilen är varm ifall det finns små sprickor i bilens vindrutor, vid stora temperaturförändringar finns risk att sprickorna växer.

En annan sak att komma ihåg när man tvättar sin bil på vintern är omsorgsfull torkning, speciellt viktigt är det att torka dörrarnas tätningar. På det sättet undviks att tätningar och lås fryser vid hård kyla. City Car Wash biltvättar sköter torkningen automatiskt, vi rekommenderar dock att man torkar tätningarna med papper efter tvätten, papper fås utan extra kostnad vid alla våra tvättstationer.

 

Flera positiva aspekter med biltvätt på vintern

Med dessa tips blir biltvätt lika smidigt vintertid som sommartid. Vi rekommenderar också att bilen vaxas regelbundet, vintertvätt blir då ännu enklare när smutsen lossar effektivt från en välvaxad lackyta. City Car Wash luxtvätt innehåller en effektiv vaxning som fungerar under alla årstider. När man tvättar bilen vintertid och termometern visar minusgrader hålls bilen ren länge. Visst kommer slaskvädren på nytt, tur att City Car Wash tvättstationer är öppna dygnet runt!

 

Till nätbutiken!