Tvättguru

Information och erbjudanden

A och O om biltvätt

En ofta återkommande tvätt och vaxning av bilen bekämpar ofta smuts, så om du låter tvätta din bil regelbundet så kommer du i slutändan undan med mindre. Utöver en regelbunden tvätt så är det dessutom viktigt att välja rätt tvättprogram. I City Car Wash:s breda urval hittar du beroende av ort olika sorters tvättalternativ, med borste eller utan. En del av tvättarna innehåller också vaxning och du hittar också en dammsugare på stationerna för att städa bilens insida samt tvättmedel som man köpa och ta med från automaterna.

 

Hur ofta man skall tvätta bilen beror på årstiden och hur mycket man kör. Den allmänna rekommendationen är ändå att man borde tvätta bilen två gånger i månaden. På det sättet kommer smuts som förorsakas av småpartiklar inte åt att samlas på lacken. Val av tvättprogram beror inte bara på smutsighetsgraden, utan också på hur länge sedan det var från den tidigare tvätten och vaxningen.

 

Om den föregående tvätten genomfördes just och bilen har blivit lerig t.ex. i vårväglaget, så räcker en rengöring av ytorna i tvätt utan borstar. Om det har hunnit gå en längre tid sedan den föregående tvätten så lönar det sig att välja den mest effektiva tvätten, fastän bilen inte skulle vara intäckt i lera. Med tiden har ett smutslager hunnit lagra sig in som inte lossnar med ett lättare tvättprogram. På samma gång tillsätts vax på lacken, som underlättar kommande tvättar genom att avstöta smuts.

 

Det lönar sig att komma ihåg att genom en regelbunden tvätt så blir bilen enklare ren, eftersom man får bort smuts som inte hunnit gro sig fast med mindre besvär. När man håller bilen ren och vaxad, så är det lättare och förmånligare att använda sig av biltvätt.

Senaste nytt från CCW

Månadsavtal – enkät

Vi vill höra din åsikt om månadsavtal för biltvätt! Bland alla som svarat lottar vi ut ett Premiumpaket (Paketet innehåller 2 luxtvättar och 8 glanstvättar – värde 180 €). Vinnaren utses 30.9.2019 och meddelas personligen per e-post. Det är tillåtet at

Biltvätt lönar sig även på vintern

Vägsalt och smuts fastnar mer ordentligt på lackytan under vintern och ju längre det lagras, desto svårare blir det att tvätta loss smutset.

Shinex – en ny, revolutionerande luftvaxning

Bevisligen bäst glans och skydd med Shinex-tryckluftsvaxning, ingår i vår luxtvätt

Följ oss på facebook och instagram