Tvättguru

Information och erbjudanden

Det är inte bara utseendet som avgör

Det är förvånansvärt många bilägare som föreställer sig att bilen bör tvättas bara för att se bättre ut än grannens. En nytvättad bil är givetvis representativ, men det är också viktigt att tvätta bilen för att hålla lacken i skick. En bil som används blir smutsig oberoende av väder och årstid. Bara det att den förvaras utomhus ökar tvättbehovet.

Lagret som samlas på våren av pollen, det smutsiga vattnet och sörjan som skvätter när det regnar, är lätta att upptäcka med bara ögonen. På samma sätt är det med insektträffar och fågelavföring som fastnar på bilen om somrarna. Det uppkommer ändå ständigt smuts på bilens yta, som kan vara svår att se mot lackens färg. Ett dylikt tunt smutslager som fastnar ordentligt fast i lacken orsakas av damm, avgaser och andra luftföroreningar.

Oberoende om smutsen är lätt att se eller inte, så borde bilens lack rengöras och vaxas regelbundet. Tanken med regelbunden tvätt är framför allt att förhindra att smutslagret fastnar i lacken för hårt. På så sätt förhindrar man att lacken blir matt. Å andra sidan kan man också förhindra att bilen blir rostig genom att hålla den ren. Läs mer om det i ett annat inlägg.

Fastlagrad smuts sliter på lacken både på våren och sommaren, när solen förstärker smutsens skadliga inverkningar. En ren och vaxad målyta är inte lika känslig för UV-ljus och problem som orsakas luftföroreningar.

En glänsande bil betyder inte bara att lacken glänser utan också det att körljusen, reflexerna, fönstren och speglarna är rena. Tryggheten ökar när bilen syns i trafiken eftersom man upptäcks lättare av övrig trafik.

När man har skött om lacken är det också lättare att sälja bilen vidare. Väldigt få köpare vill ha en rostig kärra som har förlorat sin glans och är full av smuts och skråmor. En regelbunden tvätt och vaxning lönar sig, eftersom bilen då bättre bevarar sitt värde och sin glans.

 

Senaste nytt från CCW

Alla tvättar -50 % mellan 22-06!

Tvätta på natten, alla tvättar -50 % mellan 22-06!

A och O om biltvätt

”Genom att tvätta din bil oftare, kommer du lättare undan.”

Rostig eller ren bil?

”Rosten hålls borta när smutsen är borta.”

Följ oss på facebook och instagram