Helppiauton peseminen talvella

Autopesu talvella

Talvikelit koettelevat auton maalipintaa

Talvet ovat usein ongelmallisia meille suomalaisille autoilijoille. Monin paikoin maata saadaan perinteisten valkoisten hankien ja teiden sijaan ihmetellä pakkasten puuttumista ja tästä johtuvia kurakelejä. Yllättävän moni viivyttelee silti autonpesun kanssa kevääseen tai jopa kesään asti. Joko pelätään yhtäkkiä iskeviä kovia pakkasia tai uskotaan, että huomenna se menopeli kuitenkin taas aamuruuhkassa likaantuu.

auton peseminen talvella

Olipa sää minkälainen tahansa, auto kannattaa pestä myös talviaikaan säännöllisesti. Maantiesuola ja kura tarttuvat talvella auton maalipintaan erityisen tiukasti ja mitä pidempään niiden antaa olla, sitä vaikeampaa myös niiden pois peseminen lopulta on. Pitkään pinttymään päässyt lika myös vaurioittaa maalipintaa ja sitoo kosteutta. Lisäksi etenkin lämpimässä tilassa säilytetty auto on erittäin altis suolan aiheuttamille ruostevaurioille.

Vinkit talviseen autopesuun

Talvella autonpesuun liittyy muutamia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon. Ensimmäiseksi on syytä varmistaa, ettei auto ole kauttaaltaan lumen ja jään peitossa ennen pesemistä, jotta likaan ylipäätään päästään käsiksi. Autoa putsatessa sitä voi samalla myös jo lämmittää, sillä aivan jääkylmää autoa ei kannata pesuvedelle altistaa. Erityisen tärkeää tämä on auton ikkunoiden kannalta, sillä etenkin halkeamia tai pienempiä vaurioita sisältäessään ne voivat rikkoutua suurten lämpötilavaihtelujen alla.

Huolellinen kuivaaminen on talvella autoa pestäessä myös huomionarvoinen seikka, erityisesti ovien tiivisteet kannattaa kuivata hyvin pesun jälkeen. Näin vältetään etenkin ovien tiivisteiden ja lukkojen jäätyminen kovimmilla pakkasilla. Nykyaikaisissa pesuloissa koneet hoitavat kuivaamisen automaattisesti ja kuljettaja voi toki vielä käsitellä lukot ja tiivisteet jäätymistä estävillä tuotteilla. City Car Washin pesuloissa löytyy paperia tiivisteiden kuivaamiseen pesun jälkeen.

 

Positiiviset puolet talvella pestäessä

Näillä eväin auton pesu talvella sujuu miltei yhtä vaivattomasti kuin kesällä. Vielä kun auton muistaa myös vahata säännöllisesti tulee myös talvisista pesuista helpompia lian irrotessa paremmin hyvän vahan sisältämästä maalipinnasta, City Car Washin hohtopesu suojaa autosi kaikkina vuodenaikoina. Kannattaa myös muistaa, että talvella on auton pesemisen kannalta myös hyviä puolia. Nimittäin pakkaskeleillä auto pysyy pitkään puhtaana kun sen kerran pesee. Toki ne kurakelit sieltä taas jossain vaiheessa saapuvat ja siksi City Car Wash –autopesulat ovatkin aina valmiina huolehtimaan autostasi, ympäri vuorokauden!

 

Verkkokauppaan!